Malzemeler:
- 1 adet sogan
- 1 adet sogan
- 1 adet kapya biberi
- 1 adet charliston biberi
- 1/2 çay bardagi tel sehriye
- 1 kupa pilavlik bulgur
- 2-3 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 2,5 kupa sicak su
- Tuz
- 1/2 çay bardagi tel sehriye
- 1 kupa pilavlik bulgur
- 2-3 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 2,5 kupa sicak su
- Tuz
- 1/8 demet maydanoz
Hazirlanisi:
1. Sehriyeli bulgur pilavi için ince dogranmis soganlari ve biberleri zeytinyaginda kavurun
2. Tel sehriyeyi ekleyip bir miktar renk alana kadar kavurun, üzerine bulguru ve tereyagini ekleyip tereyagi eriyene adar kavurma islemine devam edin
3. Pilava sicak suyunu, maydanozu ve tuzu ilave edip tencerenin kapagini kapatin ve kisik ateste pismeye birakin
4. Tel sehriyeli bulgur pilavini biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin
1. Sehriyeli bulgur pilavi için ince dogranmis soganlari ve biberleri zeytinyaginda kavurun
2. Tel sehriyeyi ekleyip bir miktar renk alana kadar kavurun, üzerine bulguru ve tereyagini ekleyip tereyagi eriyene adar kavurma islemine devam edin
3. Pilava sicak suyunu, maydanozu ve tuzu ilave edip tencerenin kapagini kapatin ve kisik ateste pismeye birakin
4. Tel sehriyeli bulgur pilavini biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder