Malzemeler:
- 2 adet büyük boy patlican
- 6 adet patates
- Kizartmak için sivi yag
- 2 adet büyük boy patlican
- 6 adet patates
- Kizartmak için sivi yag
Etli harci için:
- 500 gr dana eti
- 2 adet sogan
- 3 adet sivri biber
- 3 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 yemek kasigi domates salçasi
- 1 çay kasigi kekik
- 1 adet kesme seker
- Bir tutam maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- 500 gr dana eti
- 2 adet sogan
- 3 adet sivri biber
- 3 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 yemek kasigi domates salçasi
- 1 çay kasigi kekik
- 1 adet kesme seker
- Bir tutam maydanoz
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için: dilimlenmis domates + biber
Pisirmek için: sicak su + tuz
Hazirlanisi:
1. Patatesleri ve patlicanlari iri küpler halinde dograyip kizartin ve bir kagit havluyla kaplanmis tepsiye alin
2. Bir tavanin içinde hafif haslanmis etleri, sogani ve biberleri yagda soteleyin
3. Üzerine salçayi, maydanozu ve baharatlari ekleyin
4. Son olarak sekeri ekleyip altini kapatin
5. Pisireceginiz bir firin kabina önce patatesleri daha sonra da patlicanlari dizin. Üzerine etli harci yayin
6. Dilimlenmis domates ve biberlerle yemeginizi süsleyin ve sicak suyunu ilave edip önceden isitilmis 200 derecelik firinda pismeye birakin
1. Patatesleri ve patlicanlari iri küpler halinde dograyip kizartin ve bir kagit havluyla kaplanmis tepsiye alin
2. Bir tavanin içinde hafif haslanmis etleri, sogani ve biberleri yagda soteleyin
3. Üzerine salçayi, maydanozu ve baharatlari ekleyin
4. Son olarak sekeri ekleyip altini kapatin
5. Pisireceginiz bir firin kabina önce patatesleri daha sonra da patlicanlari dizin. Üzerine etli harci yayin
6. Dilimlenmis domates ve biberlerle yemeginizi süsleyin ve sicak suyunu ilave edip önceden isitilmis 200 derecelik firinda pismeye birakin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder