28 Nisan 2016 Perşembe

DEREOTLU POGACA

Malzemeler:
- 150 gr yumusak margarin
- 1 ç.b. ayçiçek yagi
- 1 ç.b. yogurt
- 1 adet yumurta (sarisi üzerine, aki içine)
- 1 t.k. elma sirkesi
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildigi kadar un
- ½ demet ince kiyilmis dereotu
- 1 t.k. tuz
- 1 t.k. toz seker

*Üzeri için: susam

Hazirlanisi:
1) Bütün malzemeleri bir kaba alip yumusak bir hamur elde edin
2) Ceviz büyüklügünde toplar yapip yagli kagitla kaplanmis tepsiye dizin
3) Üzerlerine yumurta sarisi sürün ve susam serpin
4) Önceden isitilmis 180 derecelik firina verin ve üzeri kizarana kadar pisirin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder