15 Nisan 2016 Cuma

KOZLENMIS PATLICANDAN KARNIYARIK

Malzemeler:
- 8 adet közlenmis patlican
- 350-400 gr (yagsiz dana) kiyma
- 1 adet büyük boy sogan
- 2 adet sivri biber
- 1 adet büyük boy domates
- ½ ç.b. ayçiçek yagi
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 t.k. kirmizi toz biber
- 1 t.k. tuz
- 1 ç.k. karabiber
- 1 adet kesme seker
- ½ demet kiyilmis taze maydanoz

*Üzeri için:
- 1 adet sivri biber
- 1 adet domates

*Sosu için:
- 3 s.b. su
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 y.k. tuzlu sebze çesnisi

Hazirlanisi:
1) Közlenmis patlicanlari soymadan tepsiye alip karinlarini yarin
2) Iç harci için bir tavanin içinde ince dogranmis sogani ve biberleri kavurun
3) Üzerine sarimsagi ve kiymayi ekleyip kavurmaya devam edin
4) Kiymalar renk aldiktan sonra dogranmis domatesi, salçayi ve baharatlari ilave edin
5) Bütün malzemeler kavrulduktan sonra altini kapatip içine ince kiyilmis maydanozu ekleyin
6) Hazirlandiginiz harci patlicanlarin içine doldurun ve üzerlerine dilimlenmis biber ve domates yerlestirdikten sonra sosunu hazirlayin
7) Sosu için bir tencereye bütün malzemeleri alip kaynatin ve karniyariklarin üzerine döküp karniyariklari önceden isitilmis 200 derecelik firina verin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder