Malzemeler:
*Hamur için:
- 250 gr un
- 15 gr toz seker
- 1 adet yumurta
- 100-110 ml soguk su
- 20 gr yas maya
- 5 gr tuz
- 100 gr pastacilik yagi
*Içi için:
- 6 adet küçük boy elma
- 50 gr esmer seker
- 50 gr toz seker
- 5 gr tarçin
- 50 gr tereyagi
*Üzeri için: 1 adet çirpilmis yumurta
Hazirlanisi:
1) Hamur için bütün malzemeleri bir kabin içine alip homojen bir hamur elde edene kadar yogurun
2) Hamuru 1 cm kalinliginda büyük bir dikdörtgen sekilde açip pastacilik yagini yarisini kaplayacak sekilde yayin ve ikiye katlayin
3) Kruvasan hamuru açar gibi iki kere üç tur açin ve tekrar dikdörtgen sekilde katladiktan sonra streç filmle sarip 10-15 dakika buzdolabinda dinlendirin
4) Dinlenen hamuru tekrar 1 cm kalinliginda açin ve bu kez bir kere üç tur açin
5) Hamuru son kez açtiktan sonra tekrar dikdörtgen sekilde katlayin ve hamuru bu kez 30'a 45 cm büyüklügünde 6 esit kareye bölün
6) Elmalarin kabuklarini soyun ve ortalarini alin. Ayri bir kasenin içinde sekerleri, tarçini ve yagi karistirip ortalari oyulmus elmalarin içine doldurun
7) Elmalari hamurun ortasina oturtup kapatin ve yagli kagitla kaplanmis tepsiye dizin. Tepsinin üzerini bir bezle örtüp 45 dakika oda isisinda dinlendirin
8) Dinlenen elma toplarinin üzerlerine çirpilmis yumurta sürüp önceden isitilmis 190 derecelik firinda 20-25 dakika kadar pisirin
NOT: Bu tarifi mutlaka sicak veya ilik servis edin.
Afiyet olsun :)
8 Nisan 2016 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder