- 500 gr tam bugday unu
- 1 paket kuru maya ( = instant maya)
- 1 t.k. toz seker
- 100 ml ilik süt
- 200 ml ilik su
- 30 gr zeytinyagi
- 1 y.k. kiyilmis taze adaçayi
- 2 y.k. kiyilmis taze maydanoz
- 8 gr tuz
- Bir tutam kekik
Hazirlanisi:
1) Ilik sütü kuru maya ve toz sekerle karistirip 5 dakika kadar kabarmasini bekleyin
2) Büyük bir yogurma kabinin içine unu, suyu ve tuzu alin
3) Üzerine mayali sütü ekleyip yogurmaya baslayin
4) Hamur toparlanmaya basladiginda yagi ve baharatlari katip yogurma islemine devam edin
5) Toplamda 10-15 dakika kadar yogurduktan sonra hamurun üzerini bir bezle örtüp 40 dakika oda isisinda mayalanmaya birakin
6) Mayalanan hamurun gazini alip 10 adet esit bezeye bölün. Dilediginiz gibi sekillendirdikten sonra yagli kagitla kapli tepsiye dizin ve oda isisinda tekrar 40 dakika mayalandirin
7) Ikinci kez mayalanan ekmeklerin üzerlerine çiziklerini atip önceden isitilmis 190 derecelik firinda 35-40 dakika kadar pisirin
Afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder