20 Nisan 2016 Çarşamba

FIRINDA KÖRILI KABAK

Malzemeler:
- 1 adet sogan
- ½ ç.b. ayçiçek yagi
- 300 gr tavuk gögsü
- 1 adet kereviz sapi
- 1 adet havuç
- 2 adet sivri biber
- 2-3 adet yesil kabak
- 1 adet domates
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 t.k. kirmizi toz biber
- 1 t.k. köri
- 1 dal biberiye
- Tuz
- Karabiber
- Sicak su

Hazirlanisi:
1) Kusbasi dogranmis tavuklari yagda soteleyin
2) Üzerine sirasiyla dogranmis sogani, kereviz sapini, havucu, sivri biberleri, kabaklari ve domatesi katip sotelemeye devam edin
3) Domates salçasini ve baharatlari ekleyip bir kaç dakika daha soteleyin
4) Elde ettiginiz soteyi derin firin kabina aktarip üzerine sicak su ilave edip önceden isitilmis 200 derecelik firina verin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder