24 Nisan 2016 Pazar

MAYALI, MADEN SULU POGACALAR

Malzemeler:
- 40 gr yas maya (veya 1 paket instant maya)
- 1 s.b. ilik süt
- 1 s.b. ayçiçek yagi
- 2 y.k. toz seker
- 1 t.k. tuz
- 1 sise maden suyu ( = 200 ml)
- Alabildigi kadar un

*Üzeri için: yumurta sarisi, susam, çörek otu, mavi hashas,…

Hazirlanisi:
1) Bütün malzemeleri bir kabin içine alip kulak memesi kivaminda bir hamur elde edene kadar yogurun
2) Hazir olan pogaça hamurunu 35 dakika oda isisinda mayalandirin
3) Bezelere bölüp ister sade ister dilediginiz bir iç harciyla doldurup sekillendirin
4) Hazir olan pogaçalari firin tepsinize dizin ve tekrar 35 dakika mayalandirip üzerlerine yumurta sarisi sürün ve susam, çörek otu, mavi hashas gibi malzemelerle süsleyin
5) Pogaçalari önceden isitilmis 180 derecelik firinda 35-40 dakika kadar pisirin

NOT: Pogaçalarin içine dilediginiz malzemeleri katabilirsiniz.

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder