Malzemeler:
*Hamur için:
- 500 gr un
- 285-300 ml su
- 10 gr yas maya
- 9 gr tuz
*Üzeri için:
- 30 gr zeytinyagi
- 160 gr mozzarella
- 125 gr kurutulmus domates
- 2 gr kiyilmis taze keklik otu
- 2 gr kiyilmis taze feslegen
Hazirlanisi:
1) Hamur için bütün malzemeleri büyük bir yogurma kabinin içine alip yogurarak güzel bir ekmek hamuru elde edin
2) Hamuru top haline getirip üzerini bir bezle örtüp 20 dakika oda isisinda mayalanmaya birakin
3) Mayalanan hamurun fazla gazini alip hamuru 80 gramlik bezelere bölün ve tekrar 20 dakika mayalanmaya birakin
4) Ikinci kez mayalanan hamurlari 10-12 cm çapinda açin ve yagli kagitla kapli firin tepsilerinize dizin. Bu sekilde tekrar 60-70 dakika kadar oda isisinda mayalanmaya birakin
5) O arada üzeri için gerekli olan malzemeleri hazirlayin. Mozzarellalari ve kurutulmus domatesleri küp küp dograyin. Zeytinyagina kiyilmis baharatlari katip karistirin
6) Üçüncü kez mayalanan hamurlarin üzerlerini bir çatal yardimiyla biraz delin
7) Bir firça yardimiyla hamurlara bir miktar baharatli zeytinyagi karisimi sürün
8) Son olarak üzerlerine mozzarella ve kuru domates serpin
9) Hazir olan manaiche’leri önceden isitilmis 230 derecelik firinda 5-8 dakika kadar pisirin
Afiyet olsun :)
22 Nisan 2016 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder