14 Nisan 2016 Perşembe

MASCARPONELI KEK

Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- Bir çimdik tuz
- 250 gr mascarpone peyniri
- 113 gr tereyagi
- 2,5 cup pudra sekeri
- 1 t.k. kabartma tozu ( = yarim paket)
- 3 cup un

Hazirlanisi:
1) Yumurtalarin aklarini tuzla birlikte kar haline getirin
2) Yumurta sarilarini mascarpone peyniri, pudra sekeri ve tereyagiyla birlikte çirpin
3) Üzerine kabartma tozunu ve unu eleyerek ilave edip karistirin
4) Spatulayla yumurta aklarini hamura yedirip yaglanmis kek kalibina dökün ve önceden isitilmis 175 derecelik firinda pisirin

NOT: Istege göre üzerine pismeden önce bir miktar kakao serpip öyle pisirebilirsiniz.

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder