12 Nisan 2016 Salı

OVENKOEKEN (cepli ekmekler)

Malzemeler:
- 400 gr un
- 200 ml soguk su
- 1 adet yumurta sarisi
- 1 t.k. toz seker
- 25 gr yas maya
- 1 ç.k. tuz
- 40 gr margarin

Hazirlanisi:
1) Bütün malzemeleri büyük bir yogurma kabinin içine alip güzel bir ekmek hamuru elde edene kadar yogurun
2) Hazir olan hamuru top haline getirip üzerini bir bezle örtüp 40-60 dakika kadar oda isisinda mayalanmaya birakin
3) Mayalanan hamurun fazla gazini çikarip hamuru 8 esit bezeye bölüp 10 dakika oda isisinda dinlendirin
4) Bezeleri 10 cm çapinda açin ve firin tepsinize dizip üzerini tekrar bir bezle örtüp bu kez 40 dakika mayalandirin
5) Ikinci kez mayalanan ekmeklerin üzerlerine bir çatal yardimiyla delikler açip önceden isitilmis 230 derecelik firinda 8-10 dakika pisirin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder