Malzemeler:
- 1 s.b. kirmizi mercimek
- ½ ç.b. pirinç
- 1 adet sogan
- 6 s.b. su
- 1 t.k. kimyon
- ½ adet limonun suyu
- Tuz
*Üzeri için:
- 20 gr tereyagi
- 1 t.k. kirmizi toz biber veya pul biber
Hazirlanisi:
1) Yikanmis mercimekleri, pirinçleri ve dogranmis sogani bir tencereye alin
2) Üzerine suyunu ilave edip pismeye birakin
3) Kimyonu, limon suyunu ve tuzunu ekleyip blenderdan geçirin
4) Corbayi kaselere bölüstürüp üzerine kirmizi toz biberli veya pul biberli yag gezdirip servis edin
Afiyet olsun :)
14 Nisan 2016 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder