14 Nisan 2016 Perşembe

KASAR PEYNIRLI GÜVEC

Malzemeler:
- 1 adet sogan
- 300 gr dana kusbasi (hafif haslanmis)
- 2 adet paprika biberi (sari ve yesil)
- 1 adet havuç
- 1 adet büyük boy patates
- 1 adet patlican
- 250 gr mantar
- 1 dis sarimsak
- 2 adet domates
- 1 y.k. domates salçasi
- 4 y.k. ayçiçek yagi
- 1 t.k. toz seker
- Karabiber
- Kimyon
- Maydanoz
- Tuz
- Sicak su

*Üzeri için: 250 gr rendelenmis kasar peyniri

Hazirlanisi:
1) Sebzeleri okey zari büyüklügünde dograyip yada sirasiyla kavurun
2) Üzerine haslanmis kusbasi eti, salçayi, sekeri ve baharatlari ekleyip kavurmaya devam edin
3) Hazir olan yemegi güveçlere bölüstürüp üzerlerine pismesi için yeterli olacak kadar sicak su gezdirip önceden isitilmis 200 derecelik firina verin
4) Güveçlerin pismesine 10 dakika kala üzerlerine rendelenmis kasar peynirini ekleyip nar gibi kizarana kadar pisirin ve sicak servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder