28 Nisan 2016 Perşembe

HURMALI CEVIZLI KEK

Malzemeler:
- 160 gr iri kiyilmis hurma
- 40 gr iri kiyilmis kuru kayisi
- 100 gr iri kiyilmis ceviz
- 250 ml su
- 125 gr tereyagi (oda isisinda)
- 100 gr toz seker
- 1 t.k. karbonat
- 200 gr un
- ½ paket kabartma tozu
-1 adet büyük boy yumurta
- 1 y.k. vanilya sekeri
- 1 adet mandalina kabugu rendesi

*Üzeri için:
- 2 y.k. seker kamisi sekeri
- 20 gr iri kiyilmis ceviz

Hazirlanisi:
1) Firini 180 dereceye ayarlayip isinmasini saglayin
2) Unu ve kabartma tozunu eleyerek bir kabin içine alin
3) Bir tencerenin içine suyu, kiyilmis hurmalari ve kiyilmis kuru kayisilari alip kaynatin. Tencereyi atesten alip üzerine tereyagini ve toz sekeri de ilave edip hepsinin erimesini saglayin
4) Bu karisimin 10 dakika kadar ilinmasini bekleyin ve büyük bir kabin içine aktarin
5) Karisima karbonati, önceden elenmis kabartma tozlu unu, yumurtayi, vanilya sekerini ve mandalina kabugunun rendesini ilave edip homojen bir kek hamuru elde edene kadar mikserleyin
6) Hazir olan kek hamuruna iri kiyilmis cevizi ekleyip bir spatula yardimiyla karistirin
7) Hamuru önceden yaglanmis kek kalibina aktarin. Üzerine bir miktar iri kiyilmis ceviz ve seker kamisi sekeri serpin ve önceden isitilmis 180 derecelik firinda yaklasik 50-60 dakika kadar pisirin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder