Malzemeler:
*Köfte için:
- 500 gr orta yagli (dana) kiyma
- 1 adet rendelenmis sogan
- 1 adet yumurta
- 1 ç.b. galeta unu veya ekmek içi
- 1 ç.k. sarimsak tozu
- Tuz, karabiber, kimyon, kuru kekik
*Coleslaw için:
- 1/4 beyaz lahana
- 1 ç.b. kuru (sari) üzüm
- 1 ç.b. ceviz içi
- 1 adet kirmizi elma
- 2 y.k. mayonez
- 2 y.k. zeytinyagi
- 1/2 adet limonun suyu
- 1 tutam maydanoz
- Tuz, karabiber, tarçin
Hazirlanisi:
1) Köfte için bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun ve 1-2 saat buzdolabinda dinlendirin
2) Coleslaw için lahanayi ince ince kiyin ve üzerine önceden islatilmis üzümleri, kiyilmis cevizi, rendelenmis elmayi ve incecik kiyilmis maydanozu ilave edin
3) Ayri bir kabin içine mayonezi, zeytinyagini, limon suyunu, karabiberi, tuzu ve istege göre çok az bir miktar tarçini alip çirpin
4) Elde etmis oldugunuz bu sosu salataniza döküp karistirin
5) Köfteleri dilediginiz gibi sekillendirin, az yagli tavada veya mangalda pisirin
6) Pisen köfteleri coleslaw ile birlikte servis edin
Afiyet olsun :)
29 Nisan 2019 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder