Malzemeler:
- 3 adet patlican
- 2 adet patates
- Kizartmak için sivi yag
*Kiymali harci için:
- 300 gr dana kiyma
- 2 adet sogan
- 3 adet sivri biber
- 3 y.k. ayçiçek yagi
- 2 y.k. domates salçasi
- 1 ç.k. kekik
- 1 adet kesme seker
- 1 tutam maydanoz
- Tuz, karabiber
*Üzeri için: dilimlenmis domates + biber
*Pisirmek için: sicak su + tuz
Hazirlanisi:
1) Patatesleri ve patlicanlari iri küpler halinde dograyip kizartin ve bir kagit havluyla kaplanmis tepsiye alin
2) Bir tavanin içinde kiymayi, sogani ve biberleri yagda soteleyin
3) Üzerine salçayi, maydanozu ve baharatlari ekleyin
4) Son olarak sekeri ekleyip altini kapatin
5) Tencereye önce patatesleri daha sonra da patlicanlari dizin. Üzerine kiymali harci yayin
6) Dilimlenmis domates ve biberlerle yemeginizi süsleyin, sicak suyunu ilave edip yemegi kisik ateste pismeye birakin
7) Hazir olan yemegi biraz dinlendirdikten sonra sicak veya ilik servis edin
Afiyet olsun :)
3 Nisan 2019 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder