Malzemeler:
- 250 gr çavdar unu
- 250 gr tam bugday unu
- 20 gr yas maya
- 1 t.k. tuz
- 1 y.k. toz seker
- 25 gr tereyagi (oda isisinda)
- 400 ml ilik su
- 50 gr yulaf
- 120 gr kuru üzüm
*Üzeri için: 50 gr yulaf
Hazirlanisi:
1) Unlari büyük bir kabin içine alip karistirin ve ortasina bir havuz açin
2) Havuzun ortasina ufalanmis yas mayayi ve sekeri koyun. Havuzun dis kismina da tereyagi parçalarini ve tuzu serpin
3) Ilik suyunu da katip yogurun ve güzel bir ekmek hamuru elde edin. Hazir olan ekmegi yogurma kabinin içinde üzerini bir bezle örtüp 40 dakika mayalandirin
4) Mayalanan hamura kiyilmis kuru üzümü ve yulafi katin ve çok az yogurun
5) Ekmek hamurunu iki esit bezeye bölün, ikisine de seklini verin ve pisirme kagidiyla kapli firin tepsisine alip üzerini bir bezle örtün ve tekrar 40 dakika mayalandirin
6) Ikinci kez mayalanan ekmeklerin üzerine bir firça yardimiyla su sürün, yulaf serpin ve önceden isitilmis 190-200 derecelik firina verip 30-35 dakika kadar pisirin
7) Pisen kuru üzümlü çavdar ekmeklerini oda isisinda sogumaya birakin ve daha sonra dilediginiz gibi servis edin
NOT: Istege göre iki ekmek yapmak yerine büyük bir ekmek halinde de pisirebilirsiniz.
Afiyet olsun :)
27 Nisan 2019 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder