Malzemeler:
*Et için:
- 1 kg dana kontrafile
- 1 adet sogan
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1/2 ç.b. ayçiçek yagi
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 y.k. biber salçasi
- 1 t.k. kekik
- 1 t.k. pul biber
- 1 y.k. tuzlu sebze çesnisi
- 1 ç.k. karabiber
- 1/4 demet maydanoz
- 2 y.k. chili sosu
- Sicak su
*Pilav için:
- 2 dal taze sogan
- 2 y.k. sivi yag
- 1 y.k. tereyagi veya margarin
- 1 kupa pirinç
- 2 kupa sicak su
- Tuz
Hazirlanisi:
1) Dana kontrafile için sebzeleri dograyip tepsiye dizin, üzerine etleri yerlestirin ve ince kiyilmis maydanozu serpin
2) Sosu için kalan tüm malzemeleri bir kasede karistirip sebzeli etin üzerine gezdirin
3) Tepsinin üzerini alüminyum folyoyla örtün, yemegi önceden isitilmis 200 derecelik firina verin ve 60-75 dakika kadar pisirin
4) Pilav için ince dogranmis taze soganlari yagda biraz kavurun, daha sonra üzerine yikanmis pirinçleri ekleyip kavurma islemine devam edin
5) Kavrulan pirinçlerin üzerine sicak suyu ilave edip tuzu da kattiktan sonra pismeye birakin
6) Pilav suyunu çektikten sonra demlendirin ve hazir olan dana kontrafile ile birlikte sicak servis edin
Afiyet olsun :)
9 Nisan 2019 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder