Malzemeler:
- 1 adet karnabahar
- 1 y.k. margarin veya tereyagi
- 1 s.b. süt
- Sicak su
- Tuz, karabiber, muskat cevizi rendesi
Hazirlanisi:
1) Temizlenmis karnabahari çiçeklere ayirip incecik kiyin ve margarinle veya tereyaginla birlikte bir tencereye alip soteleyin
2) Iyice sotelenen karnabaharin üzerine sütü ve sicak suyu ekleyin
3) Corbayi baharatlarla tatlandirip pismeye birakin
4) Pisen çorbayi biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin
NOT: Daha kalin bir çorba elde etmek istiyorsaniz pisme asamasinda bir kasenin içinde 1-1,5 y.k. unu suyla açip çorbaya karistirabilirsiniz.
Afiyet olsun :)
20 Nisan 2019 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder