Malzemeler:
- 4 adet mezgit fileto
- 2 adet küçük boy havuç
- 1/2 adet sogan
- 2 adet biber
- 1/2 kase yesil zeytin ( = mangal zeytin)
- 200 ml krema
- 1 ç.b. su
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 1 t.k. un ( = tepeleme)
- Tuz, karabiber
Hazirlanisi:
1) Tüm sebzeleri rondodan geçirip yag ile birlikte derin bir tavaya alip soteleyin
2) Üzerine unu ve dogranmis zeytinleri ekleyin
3) Suyu, kremayi ve baharatlari ilave edin
4) Sosa baliklari katip yemegi kisik ateste pismeye birakin
5) Pisen yemegi sicak servis edin
NOT: Soslu mezgiti patates veya makarna ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun :)
2 Nisan 2019 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder