6 Nisan 2019 Cumartesi

ANNEANNE USULÜ PAZILI BÖREK

Malzemeler:
*Hamur için:
- 1 kg un
- 1 t.k. tuz
- Alabildigi kadar su

*Içi için:
- 1 kg pazi
- 1 t.k. kirmizi biber
- Tuz

*Hamuru yaglamak ve üzeri için:
- ½ s.b. ayçiçek yagi

Hazirlanisi:
1) Hamur için bir kabin içine bir kilo unu alin ve üzerine tuzu ekleyin. Üzerine yavas yavas ilik su ekleyerek yumusak bir hamur elde edin
2) Daha sonra hamuru yaklasik 9 adet parçaya bölün. Bütün parçalari bir kahve fincani tabagi büyüklügünde açin ve ilk 5 parçanin aralarini yaglayarak üst üste koyun
3) Elde etmis oldugunuz yufkayi tepsinin büyüklügünde açtiktan sonra yaglanmis tepsiye alin
4) Üzerine harcini yayin ve diger 4 adet yufkayi da yaglayarak üst üste koyup ayni sekilde açin
5) Bu hamuru da tepsiye aldiktan sonra hamurun kenarlarini alttan alarak üst kata dogru katlayin
6) Son olarak tekrar üzerine yag gezdirin ve önceden isitilmis firina verin
7) Börek pistikten sonra firindan çikarin ve üzerini bir bez ile örtün. Biraz dinlendirdikten sonra ilik servis edebilirsiniz

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder