Malzemeler:
- 1 adet sogan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 ç.b. bezelye
- 150 gr kiyma
- Tuz, karabiber
- ½ y.k. margarin
- 1 y.k. ayçiçek yagi
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 y.k. un
- Sicak su
Hazirlanisi:
1) Yaglari bir tencereye alip margarinin erimesini bekleyin. Margarin eridikten sonra dogranmis sogani, havucu, patatesi ve bezelyeleri ekleyip kavurmaya baslayin
2) Salçayi ekleyip bir kaç kez karistirdiktan sonra sicak suyu ve tuzu ilave edin
3) Çorba kaynamaya basladiginda karabiber ve tuz ile tatlandirmis oldugunuz kiymayi minik köfteler haline getirip çorbaniza ilave edin
4) Sebzelerin pismesine yakin bir kabin içine unu alip sicak su ile sulandirin ve çorbaya yavas yavas ilave edip karistirin
5) Yaklasik 15 dakika daha kaynattiktan sonra tuzunu kontrol edip altini kapatin ve biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin
Afiyet olsun :)
20 Nisan 2019 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder