Malzemeler:
- 1 kg karnabahar
- 1 adet sogan
- 2 adet domates
- 3 y.k. ayçiçek yagi
- 1 y.k. domates salçasi
- Tuz, karabiber, kirmizi toz biber
- 3 s.b. sicak su
*Köfte için:
- 200 gr dana kiyma
- Tuz, karabiber
*Üzeri için: 2 adet dilimlenmis biber + 1 adet dilimlenmis domates
Hazirlanisi:
1) Sogani yemeklik dograyip yag ile birlikte derin bir tavaya alip soteleyin
2) Domates salçasini, tuzu, karabiberi, kirmizi toz biberi ve kabuklari soyulup küp seklinde dogranmis domatesleri de ilave edin
3) Ciçeklere ayrilip yikanmis karnabaharlari katin, suyunu ekleyip güzelce karistirin ve altini kapatip yemegi firin tepsisine aktarin
4) Tuz ve karabiberle tatlandirilmis dana kiymadan misket köfteler elde edin ve yemege ekleyin
5) Yemegin üzerini dilimlenmis biber ve domatesle süsleyip önceden isitilmis 200 derecelik firina verin ve üzeri nar gibi kizarana kadar pisirin
6) Pisen yemegi biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin
Afiyet olsun :)
16 Nisan 2019 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder