9 Mayıs 2019 Perşembe

KÖRI SOSLU KUSBASI TAVUK + PILAV + SICAK ANANAS

Malzemeler:
*Tavuk için:
- 600 gr kusbasi tavuk gögsü
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- Tuz, karabiber

*Sos için:
- 1/2 adet sogan
- 1 dis sarimsak
- 4 y.k. ayçiçek yagi
- 1 y.k. un
- 3 t.k. köri tozu
- 1 t.k. kirmizi toz biber
- 1 y.k. toz seker
- 100 ml krema
- 500 ml su
- Tuz, karabiber

*Pilav için:
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 1 y.k. tereyagi
- 1 kupa Jasmine veya Yasemin pirinci
- 2 kupa sicak su (veya tavuk suyu)
- Tuz
- 1 adet kesme seker
- 2 damla limon

*Sunum için:
- Konserve ananas dilimleri

Hazirlanisi:
1) Tavuk için temizlenmis kusbasi dogranmis tavuk gögsünü yag ile birlikte tavaya alip soteleyin. Üzerine bir miktar tuz ve karabiber ekleyip tavuklar pisene kadar sotelemeye devam edin
2) Incecik kiyilmis sogani ve sarimsagi yagda soteleyin. Üzerine unu ve baharatlari ekleyin
3) Hepsini iyice kavurduktan sonra kremayi ve suyu ilave edip sosu kisik ateste kalinlasana kadar pismeye birakin
4) Hazir olan sosa pisen tavuk parçalarini ekleyip bir tasim daha kaynatin
5) Pilav için bir tavanin içine yaglari alip eritin. Üzerine yikanip iyice süzülmüs pirinçleri ekleyin ve 3-4 dakika kadar kavurun
6) Sicak suyu (veya varsa tavuk suyunu), tuzu, kesme sekeri ve limon suyunu ilave edin
7) Pilavi suyunu çekene kadar kisik ateste pisirin. Daha sonra üzerini kapatip en az yarim saat demlenmeye birakin
8) Bir tavada konserve ananas dilimlerini isitin, hazir olan yemekleri sicak ananas ile birlikte sicak servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder