Malzemeler:
- 500 gr iyice olmus domates
- 2 dis sarimsak
- 1/2 adet küçük boy sogan
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 3 y.k. sirke
- 1 y.k. toz seker
- 1 çimdik tarçin
- 1 dis (ezilmis) karanfil
- 1 adet defne yapragi
- Tuz, karabiber
Hazirlanisi:
1) Soyulmus sogani ve sarimsaklari blenderdan geçirin. Toz sekerle birlikte sos tenceresine alin
2) Domatesleri yikayip ortadan ikiye bölün ve blenderdan geçirip kenara alin
3) Tenceredeki sogan, sarimsak ve seker karisimini orta ateste hafifçe karamelize olacak sekilde soteleyin
4) Renk degistiren karisima blenderdan geçirilmis domatesleri ekleyip kavurmaya baslayin
5) Ezilmis karanfili, tarçini, defne yapragini, yagi, sirkeyi, tuzu ve karabiberi ilave ederek domatesler suyunu çekene kadar soteleyin
6) Sos kivam alip suyunu çekince içinden defne yapragini alin ve homojen bir kivam elde etmek için tekrar blenderdan geçirin
7) Pürüzsüz bir kivam alan ketçabi tekrar tencereye alip dilediginiz kalinliga gelinceye kadar orta ateste pisirmeye devam edin
8) Pisen ketçabi sogumasi için bir kenara alin
9) Ketçap iyice ilindiktan sonra cam kavanoza veya cam saklama kabina alip oda isisina gelince agzini kapatin ve tüketeceginiz zamana kadar buzdolabinda muhafaza edin
Afiyet olsun :)
25 Mayıs 2019 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder