Malzemeler:
- 300 gr kuru fasulye (aksamdan suda bekletilmis)
- 1 adet sogan
- 400 gr kusbasi dana eti
- 2 y.k. tereyagi
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 t.k. biber salçasi
- 1 t.k. kirmizi toz biber
- Tuz
- Sicak su
Hazirlanisi:
1) Aksamdan islatilmis fasulyeleri ince dogranmis sogan ve kusbasi dogranmis etle bir tencereye alin
2) Üzerine sicak su ilave edip kaynamaya birakin
3) Fasulyeler hemen hemen pistiginde sosunu hazirlayin. Sosu için bir tavada yag eritin ve üzerine salçalari ve toz biberi katip biraz kavurun
4) Elde ettiginiz sosu fasulyeye katip tuzunu ekleyin ve yemek tamamen pisene kadar kaynatin
5) Pisen etli kuru fasulyeyi porsiyonluk güveçlere doldurun ve önceden isitilmis 200 derecelik firina verip 10-15 dakika (üzerleri biraz kabuk tutana kadar) pisirin
6) Güveçleri firindan alip biraz dinlendirdikten sonra etli kuru fasulyeyi sicak servis edin
Afiyet olsun :)
28 Mayıs 2019 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder