Malzemeler:
- 4 adet patlican
- 250 gr dana kiyma
- 1 adet büyük boy sogan
- 1-2 dis sarimsak
- 1 adet sivri biber
- 1 adet domates
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 adet kesme seker
- Tuz, karabiber, kirmizi toz biber, kekik
*Kizartmak için: ayçiçek yagi
*Üzeri için: Domates ve biber dilimleri
*Sosu için:
- 3 s.b. su
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 y.k. tuzlu sebze çesnisi
Hazirlanisi:
1) Patlicanlari yikayip ortadan ikiye bölün ve kizgin yagda kizartin. Kizaran patlicanlari kagit havluyla kapli tabaga alip karinlarini yarin ve daha sonra isiya dayanikli bir firin kabina dizin
2) Iç harci için bir tavanin içinde ince dogranmis sogani kavurun. Üzerine yemeklik dogranmis biberi, ezilmis sarimsagi ve kiymayi ekleyip kavurmaya devam edin
3) Kiyma renk aldiktan sonra kabugu soyulup dogranmis domatesi, salçayi ve baharatlari ilave edin
4) Bütün malzemeler kavrulduktan sonra altini kapatin
5) Hazirladiginiz harci patlicanlarin içine doldurun ve üzerlerine dilimlenmis domates ve biber yerlestirdikten sonra sosunu hazirlayin
6) Sosu için bir tencereye bütün malzemeleri alip kaynatin ve karniyariklarin üzerine döküp karniyariklari önceden isitilmis 200 derecelik firina verin
7) 30-40 dakika kadar pisen karniyariklari biraz dinlendirdikten sonra pirinç pilavi ile sicak servis edin
Afiyet olsun :)
31 Mayıs 2019 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder