Malzemeler:
- 2 s.b. hazir minik manti
- 1 s.b. haslanmis nohut (kabuklari soyulmus)
- 2 s.b. yogurt
- 1 y.k. tepeleme un
- 1 adet yumurtanin sarisi
- 2 L su
- 1 s.b. buzdolabinda bekletilmis soguk su
- 2 adet sebze bulyon
*Üzeri için:
- 2 y.k. tereyagi (veya margarin)
- 1 y.k. kuru nane
- 1 t.k. pul biber
- 1 t.k. toz kirmizi biber
Hazirlanisi:
1) 2 litre suyu bir tencereye alip kaynatin. Kaynayan suya mantilari ve bulyonlari ekleyip yumusayana kadar pisirin
2) Mantilar yumusadiginda nohutlari ekleyip 2 dakika daha kaynatin
3) Ayri bir kasede yogurdu, unu ve yumurta sarisini karistirin ve üzerine manti suyundan 2 kepce alip isisini dengeleyin
4) Bu yogurtlu karisimi mantilara ekleyip, sürekli karistirarak 1 tasim daha kaynatin
5) Tencerenin altini kapattikta sonra içine 1 su bardagi buz gibi suyu ekleyin. Böylece mantilarin devam pisip erimesi engellenecektir
6) Son olarak ayri bir tavanin içine tereyagini alip eritin ve üzerine pul biberi ve naneyi ekleyip altini kapatin
7) Corbayi kaselere bölüstürüp üzerine naneli yagdan dökün ve servis edin
Afiyet olsun :)
31 Mayıs 2019 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder