17 Mayıs 2019 Cuma

EV USULÜ JALAPENO TURSUSU

Malzemeler:
- 1 kg jalapeno biberi
- 9 s.b. (kaynatilip sogutulmus) su
- 4 s.b. sirke
- 8-10 y.k. tuz
- 8-10 y.k. toz seker
- 1 bas sarimsak

Hazirlanisi:
1) Jalapeno biberlerini tohumlarini çikarmadan halka halka dograyin
2) Kavanozlarin diplerine birkaç dis sarimsak koyun
3) Dogradiginiz biberleri kavanozlara yerlestirin. Üzerlerine tekrar birer dis sarimsak ekleyin
4) Ayri bir kabin içinde hazirladiginiz tursu suyunu biberlerin üzerine ilave edin ve kavanozlarin agzini iyice kapatin
5) En az 10 gün oda isisinda bekletip tüketebilirsiniz
6) Acilan tursuyu daha sonra tüketmek için buzdolabinda muhafaza etmeyi ihmal etmeyin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder