Malzemeler:
- 275 gr tam bugday unu
- 125 gr un
- 10 gr kuru maya
- 2 y.k. bal
- 240 ml ilik su
- 30 gr tereyagi
- 8 gr tuz
Hazirlanisi:
1) Kuru mayayi, bali ve ilik suyu bir kaba alip karistirin ve aktiflesmesi için 5 dakika kadar bekleyin
2) Unlari, tereyagini ve tuzu büyük bir yogurma kabina alin
3) Üzerine mayali karisimi ekleyip 10 dakika kadar yogurup güzel bir ekmek hamuru elde edin
4) Hamurun üzerini bir bezle örtüp oda isisinda 45 dakika mayalandirin
5) Mayalanan hamurun gazini alip 8 esit parçaya bölün, yuvarlayin ve yagli kagitla kapli tepsiye dizin
6) Üzerlerine bir miktar bastirip tekrar bir bezle örtün ve bu kez 30 dakika mayalandirin
7) Ikinci kez mayalanan ekmekleri önceden isitilmis 200 derecelik firine verip pisirin
Afiyet olsun :)
18 Mayıs 2019 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder