Malzemeler:
- 1 adet bayat somun ekmek
- 2 s.b. süt
- 1 ç.b. ayçiçek yagi
- 2 adet büyük boy yumurta
- 250 gr beyaz peynir
- 2 dal taze sogan
- 1 tutam maydanoz
- Tuz
*Üzeri için: 200 gr rendelenmis kasar peyniri
Hazirlanisi:
1) Bayat ekmegi küp seklinde kesin
2) Büyük bir kabin içine sütü, yagi, unu ve yumurtalari alip çirpin
3) Üzerine dogranmis ekmekleri, ince kiyilmis taze sogani ve maydanozu ekleyip hepsini harmanlayin
4) Ekmekli harcin yarisini önceden yaglanmis bir firin kabina aktarin. Üzerine ezilmis peyniri serpin
5) Kalan ekmekli harci da üzerine yayip güzelce düzelttikten sonra böregi yaklasik 1 saat buzdolabinda dinlendirin
6) Buzdolabinda dinlenen böregin üzerine rendelenmis kasar peyniri serpip önceden isitilmis 200 derecelik firinda üzeri nar gibi kizarana kadar pisirin
7) Pisen bayat ekmek böregini sicak veya ilik servis edin
Afiyet olsun :)
23 Mayıs 2019 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder