Malzemeler:
- 1 kupa ince bulgur (+ üzerini geçecek kadar kaynar su)
- 1 adet sogan
- 2 adet sivri biber
- 2 adet havuç
- 3 adet kornison tursu
- 1 ç.b. konserve misir
- 2 dal taze sogan
- 1 tutam maydanoz
- 1 y.k. domates salçasi
- ½ ç.b. zeytinyagi
- Nar eksisi veya limon suyu
- Tuz, karabiber, pul biber
Hazirlanisi:
1) Bulguru sicak suyla haslayip sismeye birakin
2) Ayri bir tavanin içine yemeklik dogranmis sogani, biberleri ve rendelenmis havuçlari alip zeytinyaginda soteleyin
3) Sebzeler yumusadiginda üzerine salçayi ekleyip karistirin
4) Altini kapatip soguttuktan sonra bu harci sismis bulgurun içine katip karistirin
5) Üzerine minik dogranmis tursulari, misir tanelerini, kiyilmis maydanozu, kiyilmis taze sogani, nar eksisini veya limon suyunu ve baharatlari ekleyip karistirin
6) Kisiri soguk servis edin
Afiyet olsun :)
26 Mayıs 2019 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder