Malzemeler:
- 4 adet kabak
- 1,5 s.b. pirinç
- 200 gr dana kiyma
- 1 adet sogan
- 1 tutam taze nane
- 1/4 demet maydanoz
- 3 y.k. ayçiçek yagi
- Tuz, karabiber
*Suyu için:
- 2 s.b. sicak su
- 1 y.k. tuzlu sebze çesnisi
- 2 y.k. ayçiçek yagi
Hazirlanisi:
1) Sogani yemeklik dograyip yagda soteleyin. Üzerine yikanmis pirinci ekleyin
2) Ince kiyilmis taze baharatlari, tuzu ve karabiberi ekleyin
3) Iç harcina yarim s.b. su ilave edip harci bir miktar pisirin ve sogumaya birakin
4) Kabaklari yikayip ortadan ikiye bölüp içlerini doldurabilecek sekilde oyun
5) Ilinan iç harcina çig kiymayi ekleyip karistirin, oyulmus kabaklari doldurun ve tencereye dizin
6) Suyu için tüm malzemeleri bir kabin içinde karistirip tencereye aktarin ve dolmalari kisik ateste pisirin
7) Pisen kiymali kabak dolmalarini biraz dinlendirdikten sonra sicak veya ilik servis edin
Afiyet olsun :)
12 Mayıs 2019 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder