Malzemeler:
- 200 gr ispanak kökü
- ¼ adet sogan
- 1 y.k. un
- 1 adet yumurta sarisi
- 1 s.b. yogurt
- 2 s.b. tavuk suyu
- 2 s.b. sicak su
- Tuz, karabiber
*Üzeri için:
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 1 t.k. toz kirmizi biber
Hazirlanisi:
1) Ispanak köklerini temizleyip iri parçalar halinde kesin
2) Ince dogranmis sogani ve ispanak köklerini bir tencereye alip üzerine tavuk suyunu ve sicak suyu ilave edin, kaynamaya birakin
3) Ayri bir kasenin içinde yumurta sarisini, unu, yogurdu, tuzu ve karabiberi çirpin
4) Corbadan biraz sicak su alip yogurtlu karisima ekleyip çirparak ilitin
5) Ilittiginiz karisimi tekrar çorbaya ekleyin ve çorbayi çirparak kalinlasana kadar pisirin
6) 5 dakika kadar daha kaynattiktan sonra altini kapatip toz kirmizi biberli yag ile sicak servis edin
Afiyet olsun :)
17 Mayıs 2019 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder