- 12 adet milföy
- 4 adet elma
- 1 t.k. tereyagi
- ½ adet limon suyu
- 1 ç.b. kus üzümü
- 2 t.k. tarçin
- 6 y.k. toz seker
- 1 y.k. galeta unu
- 2 y.k. file badem
*Üzeri için: 1 adet çirpilmis yumurta ve istege göre dekor seker
Hazirlanisi:
1) Elmalari küp seklinde dograyip üzerine yarim limonun suyunu sıkıp karistirin
2) Bir tavada tereyagini eritin ve elmalari kavurmaya baslayin
3) Üzerine kus üzümünü, tarçini, sekeri ve file bademi ekleyin. 5 dakika kadar kavurduktan sonra galeta ununu ilave ettikten sonra sogumasi için kenara alin
4) Milföyleri hafif unlu tezgahta açin ve göz karari yarilarina 4 adet çizik atin
5) Diger yarisina elmali harçtan koyup ikiye katlayin
6) Yagli kagitla kaplanmis tepsiye dizdikten sonra üzerlerine yumurta sürüp dekor sekeri serptikten sonra önceden isitilmis 180 derecelik firina verin ve nar gibi kizarana kadar pisirin
Afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder