Malzemeler:
• 500 gr kepekli un + tezgah için biraz beyaz un
• 340 ml süt
• 1 paket kuru maya
• 1 t.k. șeker
• 1 t.k. tuz
• 1 avuç kuru üzüm
• 1 avuç kuru kayısı
• 1 avuç ceviz
• Kalıbı yağlamak için tereyağı
• Üzeri için 1 adet yumurta sarısı
Hazirlanisi:
Unu, kuru mayayı, șekeri ve tuzu bir kabın içine alıp karıștırın. Sütü ısıttıktan sonra kuru üzümleri ve doğranmıș kuru kayısıları sütün içine atın ve süt ılınana kadar bekleyin. Kırılmıș cevizleride hamura ekledikten sonra yavașça ılık sütten una ekleyip yoğurmaya bașlayın. Yaklașık 10 dakika yoğurduktan sonra tekrar kabın içine alın ve üzerini örtüp oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın. Hamuru 1 saat mayalandırdıktan sonra tekrar yoğurun ve yağlanıp unlanmıș ekmek kalıbının içine alın. Tekrar 1 saat mayalandırdıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmıș fırına verin. Ekmeğiniz piștiğinde üzerini bir bezle örtün ve dinlenmeye bırakın. Ekmek soğuduktan sonra dilimleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun :)
22 Kasım 2015 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder