Malzemeler:
- 1,5 kg kestane (kabuklu)
- 1 adet vanilya çubugu
- Toz seker
- Su
Hazirlanisi:
1) Kestanelere birer çizik atip tencereye alin. Üzerini geçecek kadar su ekleyip kestaneleri 10 dakika kadar kaynatin
2) Haslanan kestaneleri soyun ve tekrar, yumusayana kadar kaynatin
3) Yumusayan kestaneleri püre haline getirin ve miktarini tartin. Üzerine ayni miktarda toz seker ekleyin ve her 1 kg toz sekere 750 ml olacak sekilde su ilave edin
4) Tencerenize vanilya çubugunu kesip eklemeyi unutmayin
5) Tencereyi atese alin ve reçeli yüksek ateste 15 dakika kadar kaynatin. Pisen reçelin içinden vanilya çubugunu çikarmayi unutmayin
6) Hazir olan reçeli kavanozlara bölüstürün, kapaklarini iyice kapatin ve ters çevirip sogumaya birakin
NOT: Reçellerinizi serin ve karanlik yerde muhafaza edin.
Afiyet olsun :)
28 Kasım 2015 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder