17 Kasım 2015 Salı

STOVERIJ (Belçika mutfagina ait soslu bir et yemegidir, patates kizartmasiyla servis edilir)

Malzemeler:
• 2 kg kusbașı dana eti
• 2 y.k. margarin
• 2 y.k. sıvı yağ
• 2 adet soğan
• 2 y.k. un
• 2 diș sarımsak
• 2 dal kekik
• 2 adet defne yaprağı
• 2 dilim ekmek (kabuksuz)
• 2 y.k. hardal
• 400 ml et suyu
• 330 ml soğuk su
• Karabiber
• Tuz

*Servis için: patates kızartması

Hazirlanisi:
Stoverij için derin bir tencerenin içine margarini ve sıvı yağını alıp ısınmasını bekleyin. Üzerine karabiber ve tuz ile tatlandırmıș olduğunuz etleri ekleyin ve kavurun. Etlerin dıșları mühürlendikten sonra bir tabağa alın ve üzerini örtün. Daha sonra tencerenin içine doğranmıș soğanları alın ve kavurun. Üzerine etleri, unu, sarımsakları, kekiği ve defne yapraklarını ekleyip kavurmaya devam edin. Kabukları alınmıș ekmeklerin üzerine hardal sürdükten sonra hardallı kısmını etlerin üzerine gelecek șekilde tencereye koyun. Et suyunu ve soğuk suyu ilave ettikten sonra üzerini kapatıp kısık atește kaynamaya bırakın. Pișmeye yakın üzerini açın ve istediğiniz kalınlığa gelene kadar devam kaynatın. Etler piștikten sonra patates kızartmasından bir dağ olușturun ve üzerine stoverij’den döküp mutlaka sıcak servis edin.

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder