6 Kasım 2015 Cuma

EKMEK KEBABI

Malzemeler:
- 400 gram dilimlenmis esmer ekmek (veya 1 bütün somon)
- 1 adet sogan
- ½ çay bardagi süt
- 2 adet yumurta
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Nane
- Maydanoz

*Kizartmak için: sivi yag

*Üzeri için:
- 1 kase yogurt (istege göre sarimsakli)
- 1 y.k. domates salçasi
- 2 y.k. zeytinyagi
- ½ ç.b su
- Kuru nane
- Pul biber
- Tuz

Hazirlanisi:
Ekmekleri minik parçalara bölüp bir kabin içine alin. Üzerine diger malzemeleri ekleyip yogurun ve minik uzun köfteler elde edin. Köfteleri kizgin yagda kizartip servis tabagina alin ve üzerine yogurdu gezdirip sosunu hazirlayin. Sos için zeytinyagini, salcayi, suyu, kuru naneyi, pul biberi ve tuzu bir sos tenceresine alip bir tasim kaynatin. Elde ettiginiz sosu yogurdun üzerine dökün ve servis edin.

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder