24 Kasım 2015 Salı

THAI USULÜ TATLI EKSI SOSLU TAVUK

Malzemeler:
- 2 adet tavuk gögsü
- 1 y.k. fish sauce
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 1 dis sarimsak
- 1 adet sogan
- 2 adet havuç
- 2 y.k. toz seker
- 1 adet limonun suyu
- 125 ml ketçap
- 4 dilim ananas (taze veya konserve)
- 1 adet kirmizi paprika biberi
- 1 adet yesil paprika biberi
- Tuz
- Karabiber

*Pilav için:
- 1 y.k. tereyagi
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 1 kupa pirinç
- 2 kupa sicak su
- Tuz

Hazirlanisi:
1) Yemege pilavi yapmakla baslayin. Pilav için yaglari bir pilav tenceresine alip yikanmis pirinçleri üzerine ilave edip pirincin rengi açilana kadar kavurun. Üzerine sicak suyu ve tuzunu ilave edip kendini çekene kadar pismeye birakin. Pisen pilavin kapagini örtüp bir kenara alin ve servis zamanina kadar demlenmesini saglayin
2) Ayri bir wok tavasinin içinde iri küpler halinde kesilmis tavuk gögsünü ayçiçek yaginda tavuklar nar gibi kizarana dek soteleyin
3) Üzerine iri küpler halinde kesilmis ananasi, jülyen usulü kesilmis biberleri ve havuçlari, yemeklik dogranmis sogani ve ezilmis sarimsagi ilave ederek soteleme islemine devam edin
4) Iyice pisen malzemelerin üzerine toz sekeri, ketçapi, fish sauce’i, limon suyunu, karabiberi  ilave edin
5) Yemegin tadini kontrol ettikten sonra tuzunu ayarlayin. Yemegi kisik ateste sos kalinlasana kadar bir tasim kaynatin
6) Hazir olan yemegi pilav üstü sicak servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder