27 Kasım 2015 Cuma

KARNABAHAR TURSUSU (5 L)

Malzemeler:
- 1 adet büyük boy karnabahar
- 9 s.b. (önceden kaynatilmis ve ilitilmis) su
- 4 s.b. sirke
- 8 y.k. tuz
- 8 y.k. toz seker
- 6 dis sarimsak
- Dereotu
- 1 s.b. Brüksel lahanasi
- 5 adet büyük boy havuç

Hazirlanisi:
1) Karnabaharlari çiçeklere ayirin, Brüksel lahanalarinin dis yapraklarini alin ve bir kaç yerinden delin, havuçlari iri parçalar halinde dilimleyin
2) Bir kabin içinde tursu suyunu hazirlayin ve suyun ilinmasini bekleyin
3) Kavanozun dibine 3 dis sarimsak ve bir tutam dereotu yerlestirin
4) Üzerine sebzeleri dizin ve tekrar 3 dis sarimsak ve bir tutam dereotu ekleyin
5) Tursunun suyunu ilave edip agzini iyice kapattiktan sonra en az 1 ay bekletin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder