28 Kasım 2015 Cumartesi

PECAN-CRANBERRYBROOD (pecan-cranberry ekmegi)

Malzemeler:
- 500 gr kepekli un
- 200 gr 00 tip un
- 15 gr tas maya
- 400 ml su
- 10 gr tuz
- 100 gr pecan cevizi (kiyilmis)
- 100 gr kurutulmus cranberry (kiyilmis)
- 1 adet portakal kabugunun rendesi

Hazirlanisi:
1) Büyük bir yogurma kabinin içine iki un çesidini alip iyice harmanlayin. Ortasina bir havuz açip mayayi ve suyu ilave edin. Havuzun dis kismina tuzu serpin ve güzel bir ekmek hamuru elde edene kadar yogurun
2) Hamuru tezgaha alip kiyilmis pecan cevizlerini ve cranberry’leri ekleyip hamuru biraz daha yogurun. Yogurulan hamuru tekrar bir kabin içine alip üzerini bir bezle örtüp 45 dakika sicak ortamda mayalanmaya birakin
3) Mayalanan hamurun fazla gazini 1-2 dakika yogurarak alin ve iki esit parçaya bölün. Ekmeklere yuvarlak sekillerini verin ve önceden yagli kagitla kaplanmis firin tepsinize yerlestirin. Üzerine tekrar bir bez örtüp yine 45 dakika mayalanmaya birakin
4) Ikinci kez mayanan ekmeklerin üzerlerine keskin bir biçak yardimiyla bir kaç kesik atin ve bir firça yardimiyla çok az su sürün. Ekmekleri önceden isitilmis 200-220 derecelik firina verin ve yaklasik 20-25 dakika kadar pisirin

NOT: Isiya dayanikli bir firin kabina su koyup firinin dibine yerlestirirseniz ekmekleriniz odun ekmeginde pismis gibi olacaktir.

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder