10 Kasım 2015 Salı

ONE PORTION CARROT CAKE (tek porsiyonluk havuçlu kek)

Malzemeler:
- 160 gr un
- 1,5 t.k. kabartma tozu
- ½ t.k. tarçin
- 115 gr tereyagi
- 225 gr toz seker
- 2 adet yumurta
- 43 ml ilik süt
- 3 adet küçük boy havuç
- ½ adet elma
- 37 gr kus üzümü
- Bir çimdik tuz

*Üzeri için:
- 2 y.k. pudra sekeri
- 1-2 y.k. krema
- Ince rendelenmis havuç

Hazirlanisi:
1) Firini 180 dereceye ayarlayip isinmasini saglayin
2) Unu, tarçini, kabartma tozunu ve tuzu bir kabin içine eleyip kenara alin
3) Ayri bir kabin içine havuçlari rendeleyin, yarim elmayi minik küpler halinde dograyin ve kus üzümünü ilave edip bir kenara alin
4) Büyük bir kabin içine tereyagini ve toz sekeri alip 5 dakika kadar tereyagi krema haline gelene kadar mikserleyin. Üzerine yumurtalari teker teker ilave edip homojen bir karisim elde edene kadar mikserleyin.
5) Yumurtali karisima ilik sütü ve un karisimini ekleyip bütün malzemeler birbirine karisana kadar mikserleyin
6) Son olarak havuçlari, elmalari, üzümleri de katip tekrar 30-60 saniye kadar mikserledikten sonra kek hamurunu önceden yaglanmis kek kalibiniza aktarin ve yaklasik 30-40 dakika kadar pisirin
7) Pisen havuçlu kekleri sogumasi için bir kenara alin
8) Tamamen sogumus olan kekleri servis etmeden önce üzerine glazürünü hazirlayin. Glazür için bir kasenin içine pudra sekerini ve kremayi alip güzelce karistirin. Bu sosu keklerinizin üzerine dilediginiz sekilde dökün
9) Son olarak üzerlerine bir miktar havuç rendesi serpin ve servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder