27 Kasım 2015 Cuma

BRÜKSEL LAHANASI TURSUSU (1 kg)

Malzemeler:
- 1 kg Brüksel lahanasi
- 2 s.b. sirke
- 4,5 s.b. (önceden kaynatilip ilitilmis) su
- 4 y.k. tuz
- 4 y.k. toz seker
- 6 dis sarimsak
- Dereotu

Hazirlanisi:
1) Brüksel lahanalarinin disarisindaki yapraklarini soyun ve köklerini kesin
2) Kavanozlarin dibine ikiser dis sarimsak ve bir tutam dereotu ekleyin
3) Kavanozlari Brüksel lahanalariyla doldurun ve üzerine tekrar birer dis sarimsak ve bir tutam dereotu ilave edin
4) Ayri bir kabin içinde hazirlamis oldugunuz tursu suyunu kavanozlara doldurun ve kapagini kapatip en az 1 ay beklettikten sonra tüketin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder