Malzemeler:
- 4 adet kirmizi dolmalik biber
- 4 adet sari dolmalik biber
- 1 adet büyük boy sogan
- 250 gr dana kiyma (yagsiz)
- 1 adet büyük boy domates
- 2 y.k. domates salçasi
- 1 s.b. pirinç
- Bir demet maydanoz
- 3 y.k. ayçiçek yagi
- 1 t.k. pul biber
- 1 t.k. kuru nane
- 1 y.k. tuzlu sebze çesnisi
- Karabiber
- 1 s.b. su
*Suyu için:
- 750 ml sicak su
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 y.k. tuzlu sebze çesnisi
- 1 adet kesme seker
- 1 y.k. ayçiçek yagi
Hazirlanisi:
1) Bir tavada minik küpler seklinde dogranmis sogani yagda kavurun. Üzerine kiymayi ve karabiberi ilave edip kavurma islemine devam edin
2) Domatesi küpler halinde dograyin ve kiymali harca aktarin
3) Pirinçleri iyice yikayin ve baharatlarla birlikte tavaya ekleyip kavurmaya devam edin
4) 1 s.b. su ilave edip dolma harcini kisik ateste pismeye birakin
5) Iç harcinin altini kapatirken kiyilmis maydanozu ekleyip karistirin
6) Dolmalari bu harçla doldurun ve bir firin kabina dizin
7) Ayri bir tencerede suyunu hazirlayin. Suyu için bütün malzemeleri tencereye alip kaynatin ve dolmalarin üzerine döküp önceden isitilmis 200 derecelik firina verin
NOT: Pisen dolmalari 30-40 dakika dinlendirdikten sonra servis ederseniz lezzeti daha çok oturmus olur, daha lezzetli olur.
Afiyet olsun :)
25 Kasım 2015 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder