Malzemeler:
- ¾ ç.b. pirinç
- 500 ml süt
- 500 ml su
- 8 y.k. toz seker
- 1 y.k. vanilya sekeri
- 3 y.k. misir nisastasi
- 70 gr eritilmis beyaz çikolata
*Üzeri için:
- 1 s.b. dondurulmus kirmizi meyve
- 2 y.k. toz seker
- 2-3 damla limon suyu
Hazirlanisi:
1) Pirinçleri yikayip tencereye alin ve üzerine suyu ilave edip pirinçler pisene kadar kaynatin
2) Pirinçler pistiginde sütü, toz sekeri ve vanilyayi ekleyin
3) Ayri bir kasede nisastayi biraz suyla açin ve çirparak süte ilave edin
4) Iki dakika kisik ateste göz göz olduktan sonra altini kapatin ve beyaz çikolatayi içine karistirin
5) Sütlaci kaselere bölüstürüp sogumasi için bir kenara alin ve sosunu hazirlayin. Sosu için bütün malzemeleri bir tencereye alip 5 dakika kadar kaynatin
6) Hazir olan ve ilinan sosu ilinmis sütlaçlarin üzerine koyup soguk servis edin
Afiyet olsun :)
17 Kasım 2015 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder