Malzemeler:
- 330 gr un
- 180 ml süt
- 20 gr yas maya
- 7 gr tuz
- 35 gr margarin
- 20 gr parmesan peyniri (pudra seklinde)
- 20 gr gravyer peyniri (rendelenmis)
*Üzeri için:
- 1 adet çirpilmis yumurta
- Susam
- Rendelenmis gravyer peyniri
- Pudra haline gelmis parmesan peyniri
Hazirlanisi:
1) Unu büyükçe bir yogurma kabinin içine alip ortasina bir havuz açin. Havuza yas mayayi ve sütü ekleyin. Havuzun dis kismina tuzu, minik parçalara bölünmüs margarini ve peynirleri serpip güzel bir ekmek hamuru elde edene kadar yogurun
2) Hazir olan hamuru özerini bir bezle örtüp 40 dakika mayalanmaya birakin
3) Mayalanan hamurun fazla gazini alip 1-2 dakika kadar daha yogurduktan sonra 50 gramlik bezelere bölüp yuvarlayin
4) Hamurlari önceden aygli kaggitla kaplanmis firin tepsisine çiçek seklinde, aralarinda kabarma payi birakarak dizin ve özerini bir bezle örtüp tekrar 40 dakika mayalanmaya birakin
5) Ikinci kez mayalanan ekmeklerin üzerlerine çirpilmis yumurta sürüp susam, rendelenmis gravyer peyniri ve pudra parmesanla süsledikten sonra önceden isitilmis 220 derecelik firinda 12-15 dakika kadar pisirin
Afiyet olsun :)
28 Kasım 2015 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder