Malzemeler:
*Hamur için:
- 125 gr tereyagi veya margarin (oda isisinda)
- 1 ç.b. sivi yag
- 1 ç.b. yogurt
- 1 adet yumurta
- 1,5 ç.b. pudra sekeri
- 1 s.b. nisasta
- 3-3,5 s.b. un (miktari markasina göre degisebilir)
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya sekeri
*Iç harci için:
- 4 adet elma
- 5 y.k. esmer seker
- 1 t.k. tarçin
- 1 ç.b. ceviz (iri kiyilmis)
*Servis için: pudra sekeri
Hazirlanisi:
1) Elmalari rendeleyin, sekeri, tarçini ve cevizi katip elmalar suyunu çekene kadar pisirip sogumasi için bir kenara alin
2) Hamur malzemeleriyle yumusak bir hamur elde edin. Kurabiye hamurunu mandalina büyüklügünde bezelere bölün
3) Bezeleri unlanmis tezgahta bir merdane yardimiyla yuvarlak sekilde açin ve boydan boya dörte bölün. Bölünen parçalarin herbirine 3-4 çizik atin
4) Hamurun ortasina 1 t.k. kadar iç harcindan koyup hamurun iki parçasini üst üste gelecek sekilde katlayin
5) Bütün bezeleri bu sekilde hazirladiktan sonra önceden yagli kagitla kaplanmis firin tepsinize dizin ve önceden isitilmis 175 derecelik firinda pisirin
6) Pisen kurabiyeleri sogumasi için bir kenara alin ve daha sonra üzerine pudra sekeri serpip servis edin
Afiyet olsun :)
28 Kasım 2015 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder