24 Kasım 2015 Salı

PIRASA CORBASI

Malzemeler:
• 2 dal pırasa
• 1 adet havuç
• 2 adet patates
• 1 y.k. domates salçası
• 1 t.k. kırmızı toz biber
• 3 y.k. sıvı yağ
• 3 s.b. tavuk suyu
• 3 s.b. sıcak su
• Karabiber
• Tuz

Hazirlanisi:
Sıvı yağını tencereye alıp üzerine kıyılmıș pırasayı, havucu ve patatesleri ekleyip kavurmaya bașlayın. Yaklașık 2 dakika kavurduktan sonra domates salçasını, kırmızı toz biberi, karabiberi ve tuzu ekleyip kavurmaya devam edin. Tavuk suyunu ve sıcak suyu katıp kaynamaya bırakın. Sebzeler piștikten sonra blenderdan geçirin ve servis edin.

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder