Malzemeler:
*Patates için:
- 1 kg patates
- 1 y.k. tereyagi
- ½ ç.b. su
- Tuz
*Köri sos için:
- 1/2 adet sogan
- 1 dis sarimsak
- 4 y.k. ayçiçek yagi
- 1 y.k. un
- 3 t.k. köri tozu
- 1 t.k. kirmizi toz biber
- 1 y.k. toz seker
- 100 ml krema
- 500 ml su
- Tuz, karabiber
Hazirlanisi:
1) Patateslerin kabuklarini soyup iri parçalara bölün ve yag ile birlikte tencereye alip birkaç saniye soteledikten sonra tuzunu ve suyunu ekleyip tencerenin kapagini kapatarak buharda pismesini saglayin
2) Sos için incecik kiyilmis sogani ve sarimsagi yagda soteleyin. Üzerine unu ve baharatlari ekleyin
3) Hepsini iyice kavurduktan sonra kremayi ve suyu ilave edip sosu kisik ateste kalinlasana kadar pismeye birakin
4) Pisen patatesleri servis tabagina alip üzerine köri sosunu gezdirip sicak servis edin
Afiyet olsun :)
26 Aralık 2018 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder